Планираме историско зголемување на пензиите и на платите на вработените во јавниот сектор, вели Ковачевски

Низ социјален дијалог и без политичко влијание ќе се дојде до решение за платите во јавниот сектор, потенцираше премиерот Димитар Ковачевски, најавувајќи рекордно зголемување на пензиите...

Владата подготвува раст на пензиите, но и финансиска помош за пензионерите

Веќе се работи на методологија која ќе овозможи долгорочно и одржливо зголемување на пензиите, истакна претседателот на Владата Димитар Ковачевски. „Предлогот на ВМРО-ДПМНЕ за покачување на...

Заев од Делчево: Од 1 јануари, пензиите ќе растат заедно со растот на цените, но и со растот на платите

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев,  денеска од Делчево соопшти дека е донесена одлука за измена на методологијата за пресметка на пензиите, според која пензиите ќе растат...

Шахпаска за Утрински Брифинг: Пензискиот фонд е во стабилна состојба-со пензиската реформа, пензиите ќе се усогласуваат и ќе растат

И во време на економска и здравствена криза од која беа погодени сите држави во светот,  не само нашата, успеавме редовно да ги исплаќаме пензиите на...