Ѓорчев ги тренира спринт пратениците, ама законот за пензии ќе помине

И покрај обидот за блокада, во тие два часа сизифовска мака, сепак, пројде Законот за зголемување на пензиите. Очекувам зелено светло и на пленарна седница пред Нова година“, вели пратеничката од СДСМ, Јагода Шахпаска

Царовска: На 12.000 лица со години не им се префрлале придонеси во вториот – приватен пензиски столб

Министерката за труд Мила Цароска денеска на прес конференција кажа дека на 12.000 осигуреници им била направена „скандалозна неправда“ затоа што не им биле префрлени придонеси...