Се пензионираше судијката Вангелина Маркудова, Уставниот суд остана со шест од потребните девет судии

Уставниот суд со соопштение до јавноста извести дека од денеска работи со шест од потребните девет судии откако денес завршил мандатот на судијката Вангелина Маркудова која...

Смена на генерации доведе до конфликт меѓу белите мантили, на медицинскиот персонал не му се оди во пензија

Директорите на јавните здравствени установи во Клинички центар и Министерот за здравство спротивно на законот, донесоа одлуки за прекин на договорот за вработување на поголемиот број здравствени работници,...