ИНТЕРВЈУ СО Д-Р МАРГАРИТА ПЕНЕВА: Внимавајте, инвалидитетот од петарди предизвикува и психичка траума кај децата

Драматичен е и моментот на самата повреда. При потешките повреди постои значајна крвозагуба, болка, пациентите се во шокова состојба која некогаш може да биде опасна и...

Приведениот пред Врховниот суд испратил заканувачко писмо за судиите

Министерството за внатрешни работи денеска информираше дека арачиновецот Е.И.(57) кој вчера беше приведен пред Врхвниот суд, додека се читаше пресудата за „Диво Насеље“ на себе носел...