Историски ден: СПЦ ја призна автокефалноста на МПЦ-ОА, патријархот Порфириј упати Томос за афтокефалност до Вселенската патријаршија

Патријархот Порфириј на заедничката литургија во Соборниот храм во Скопје упати Томос за афтокефалност во Вселенската патријаршија на Македонската православна црква – Охридска архиепископија. „Благодарение на...