Рекордна потрошувачката на гас во Европа во ноември: Од подземните складишта повлечени 11,68 милијарди метри кубни

Повлекувањето на гас од подземните складишта во Европа во ноември достигна рекорд од 2011 година, покажуваат податоците на Гас Инфраструктура Европа (ГИЕ). Потрошувачката на гас од складиштата...

Рекордна цена на енергенсот: Гасот „пламна“, европските земји ја намалуваат потрошувачката

Индустрискиот сектор во Европа започна да ја намалува побарувачката за природен гас, бидејќи рекордните цени го направија тој енергенс недостапен за многу корисници. Просечната потрошувачка во...

Климите најмногу нè разладувале завчера, на 29 јуни, со рекордна потрошувачка на струја

Клима-уредите, коишто на овие горештини во многу домови се вклучени и дење и ноќе, придонесуваат секако за зголемената потрошувачка на електрична енергија деновиве во целата земја....