Манасков сведочи како се спасил од пожарот: Бегај подалеку, ми рече полицаецот, фала му на Господа, живи здрави сме! ФОТО

Фала му на Господа живи здрави сме, мерцедесот изгоре буквално за три минути, додека се движевме на патот кај селото Мирковци, одеднаш експлодира моторот и се...

Попладнево кај „Раде Кончар“: Опожарен автобус на ЈСП Скопје, нема повредени лица

На булевар „Трета македонска бригада“, кај „Раде Кончар“, пријавено е дека во 18:50 часот настанал пожар во автобус на Јавно сообраќајно претпријатие – Скопје, информира Министерството...

Голем пожар кај Рамно над скопско Мирковци во близина на воени објекти, ќе дејствува и хеликоптер на АРМ

Поради комплексноста на состојбата и бидејќи пожарот од една страна е проширен кон високата дабова и букова шума од ридот, екипите се соочија со потешкотии при...