Попладнево кај „Раде Кончар“: Опожарен автобус на ЈСП Скопје, нема повредени лица

На булевар „Трета македонска бригада“, кај „Раде Кончар“, пријавено е дека во 18:50 часот настанал пожар во автобус на Јавно сообраќајно претпријатие – Скопје, информира Министерството...

Голем пожар кај Рамно над скопско Мирковци во близина на воени објекти, ќе дејствува и хеликоптер на АРМ

Поради комплексноста на состојбата и бидејќи пожарот од една страна е проширен кон високата дабова и букова шума од ридот, екипите се соочија со потешкотии при...

Австрија се соочува со најголемиот пожар во историјата: Над 300 пожарникари гасат во околината на Нојнкирхен

Пожарникарите во Австрија се борат со најголемиот пожар во историјата на земјата. На територијата на Нојнкирхен, во Општина Хиршванг, беснее пожар против кој во моментот се...

Првото противпожарно возило стигна за шест минути – Град Скопје ги демантира обвинувањата од ВМРО-ДПМНЕ

Во гаснењето на пожарот учествуваа 20 пожарникари коишто пожарот го ставија под контрола. Нивната брза реакција не дозволи да има жртви или повредени, туку само материјална...

Шилегов: Со брзата реакција на хероите на градот се спречи поголема материјална штета од пожарот во близина на Градскиот стадион

За обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ можам да кажам дека навистина е жално што со нивната желба за собирање ситни политички поени, не водат првична грижа за луѓето,...