Повторно гори депонијата во Струга

Од вчера вечерта повторно се активираше пожарот во депонијата кај Струга. Мештаните сведочат дека денеска веќе можат да се забележат поголеми пламени јазици и чад кои се...

Бар: Изгоре куќата на хуманистот каде летуваа деца со хендикеп

Изгоре куќата на познатиот хуманист Ален Ефтовиќ од Добра Вода кај Бар кој секое лето им овозможуваше бесплатен одмор на преку 150 деца со пречки во развојот од регионот вклучувајќи ги децата од Македонија