Заев до судиите, обвинителите и поротниците – ослободете се

Не сме задоволни од испорачаното во однос на правната држава, затоа решивме дека ни е потребно правосудство кое ќе ја донесе правдата, а не да застаруваат предмети, рече лидерот на СДСМ на денешниот „Марш за правда“

„Марш за правда“ – нема амнестија ниту за стари, ниту за нови случаи

Сите предмети ќе имаат правна разрешница врз основа на фер и транспарентни постапки. На обвинетите ќе им се суди врз база на докази, за што основни индиции беа прислушуваните разговори, односно бомбите, порача лидерот на СДСМ, Зоран Заев