Политичарите и науката: Од сликарот Рама до авиомеханичарот Картес

Премиерот на Албанија е дипломира уметност на отсек сликарство, претседателот на Парагвај, пак, се школуваше во САД во сфера што нема никаква допирна точка со политиката. Неговите колеги во Венецуела и во Боливија имаат само средно училиште. Трамп по вокација е економист како Ердоган кој, патем, играше и фудбал за Касимпаша