Поскапе автобускиот превоз Куманово-Скопје, ќе достигне цена и до 200 денари во правец, велат превозниците

Од денеска за 20 денари поскапе автобускиот превоз на релацијата Куманово – Скопје. Наместо 150 денари колку што чинеше билетот во еден правец, сега патниците мора...

Средношколците бараат бесплатен автобуски и железнички превоз во целата земја

Моменталната состојба е поразителна: сите се сеќаваме на случајот во Радовиш каде 66 средношколци две недели немаа превоз до училиште. Самиот систем е дискриминирачки – средношколците...