Град Скопје го стопира БРТ на Шилегов, одлуката за СДСМ е скандалозна, за ВМРО, пак, е проект за сомнежи за корупција

Градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска го стопира меѓународниот тендер за изградба на БРТ во главниот град. Образложението на одлуката е дека проектот ќе трае предолго и...

Николовски во посета на хидросистемот „Плачковица“: Континуирано и рамномерно се стимулира локалниот развој

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминалот, Љупчо Николовски заедно со градоначалникот на општина Карбинци, денеска ја посетија локацијата на која се гради регионалниот систем за...

Проектот „Прилепско езеро – нови авантури, нови можности“ во завршна фаза

Проектот „Прилепско езеро – нови авантури, нови можности“ влегува во завршна фаза, напиша градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски на неговиот Фејсбук профил. Фото: facebook.com/ilija.jovanoski – Осветлени...

Општина Центар на пат да го легализира проектот „Скопје 2014“

Нова ТВ интегрално го објавува дописот на Јана Белчева Андреевска, советник во Општина Центар, до кој дојде, а адресиран е до градоначалникот на Општината, до Советот на Општината и до општинската Комисија за урбанизам во кој бара повлекување на предложениот ДУП Мал Ринг и негово враќање на доработка и разгледување од септември