Потпишан протоколот за взаемно признавање на овластен економски оператор со Република Србија

Денес, на граничниот премин Прешево, директорите на Царинските управи на Република Северна Македонија, г-ѓа Славица Кутиров и Република Србија г. Бранко Радујко, потпишаа Протокол за взаемно...

Се менува протоколот: Блиските на жртвите во несреќата ќе можат да влезат во Бугарија и без документ за ковид-19

Во Република Бугарија ќе биде дозволен влез за сите блиски роднини на настраданите лица во тешката сообраќајна несреќа без разлика дали поседуваат документ поврзан за мерките...

Ковид-19 протоколи: На настани во затворен простор со две дози на вакцина, скрининг на учениците од идната недела

Не се очекува нов силен бран на ковид-19 и оптоварување на болниците, но не се исклучува ниту можноста за задолжителна вакцина за некои сектори, иако засега...

НБА со протокол за невакцинирани играчи: секој ден тест, забрана за посета на барови

Правилата за невакцинирани кошаркари вклучуваат секојдневно тестирање за СОВИД-19, социјална оддалеченост до два метра на состаноци на тимот, забрана за храна во иста просторија со други...

Протокол за гласање за позитивните на Ковид-19: Избирачките одбори во скафандери

Според членот на ДИК, Борис Кондарко, членовите на Посебните Избирачки Одбори (ПИО) ќе бидат опремени со лична заштитна опрема која се состои од: мантил за еднократна употреба, ракавици за еднократна употреба, стандардна заштитна маска и средство за дезинфекција. Членовите на ПИО, според утврдените задолжителни препораки, заштитната опрема ја менуваат по завршување на гласањето во домот на секој гласач

По два и пол месеца: Се отвораат кафулињата и рестораните, до четири лица на маса

Во тоалетите е забрането користење на сушачи за раце, а задолжително е користењето на хартиени бришачи за раце за еднократна употреба. Организирање на прослави, свадби, родендени, крштевки, во оваа фаза на протоколот, е забрането