Мета: Албанија прва во Европа по смртни случаи од ковид, итно да се преземат соодветни мерки 

Меѓународниот монетарен фонд во својот најнов извештај открива дека Албанија има најголем пораст на смртни случаи во Европа, споредено со просечната смртност во периодот 2015-2019 година. ...

Македонската Влада прва во регионот, а Собранието на трето место според Индексот на отвореност

Според истражувањето, најотворена е Владата на Северна Македонија, која исполнува 83,43 проценти од поставените критериуми за отвореност, по која следи Советот на министри на БиХ со...

Пристигнаа 500.000 вакцини на „Синовак“, Кина сега вакцинира луѓе од 3 до 100 години

Денеска на скопскиот аеродром пристигнаа 500.000 вакцини што ги купивме од производителот Синовак. Вакцините ќе бидат соодветно складирани во Поликлиниката „Јане Сандански“ и на Институтот за...