Шекеринска: Шарените треба да бидат на изборна листа

Радмила Шеќеринска, потпретседателка на СДСМ говори за причините зошто се согласиле за Пржинскиот договор 2, дали Груевски нема да биде лидер но и на изборна листа, дали и Заев ќе се повлече кога и Груевски

Хан: Целосна имплементација на реформите е клучот за одржлив напредок

Добри вести и од БЈРМ: Политичките партии постигнаа договор за отворените прашања во разговорите за Договорот од Пржино. Тоа е важен чекор за да се стави крај на политичката криза. Сега треба импулс за да се сочува договореното. Целосна имплементација на реформите е клучот за одржлив напредок“, пишува Хан.