Обвинителството ќе истражи и дали осомничениот за убиството на Тот бил осудуван во Словенија за производство на дрога

Во текот на постапката, надлежниот јавен обвинител ќе ја прибави целокупната документација поврзана со претходната крим евиденција на осомничените. Доколку лицата се осудувани во други држави,...

Спасовски: Девојката и ракометарот Тот имале лично недоразбирање

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за нападот на починатиот ракометар Денис Тот пред дискотеката „Привилиџ“  вели дека ракометарот претходно имал лични недоразбирања со 19 годишната...

Кој беше Денис Тот: Роден во Ѓаково, играше за шпанскиот великан Адемар Леон, велеше дека му е мило што е во Македонија

Денис Тот – младиот ракометар чиј живот насилно беше прекинат во Скопје, е роден 1994 година во Ѓаково, каде ја започна својата ракометна кариера. Израснал во...

КАРИЛ и натаму тврди дека на телото на хрватскиот ракометар немало видливи повреди

И покрај критичноста на ситуацијата, веднаш е направена компјутерска томографија на целото тело. При самиот прием на пациентот, повикани се сите екипи, од Неврохирургија, од Абдоменална...

Ракометарот Тот починал од удари со боксови и клоци по главата, двајца се приведени, еден е во бегство

Според информациите од лекарите што го примиле сега починатиот, лицето имало престанок на работата на срцето, масивен оток на мозокот, пресечен јазик и висока телесна температура....