Со одлука на Влада: Еднострано раскинат договорот за рудникот „Иловица“

Како причина за тоа, како што наведуваат од владината прес-служба, е наведено дека концесионерот и по четири години од склучување на договорот немал поднесено барање со целосна неопходна документација за издавање на дозвола за експлоатација на минерални суровини

Замина во голем стил: Пепе го исплати економатот и куварките во Бешикташ и одлета од Босфорот

Откако постигна договорот со клупските челници за прекин на соработката и веста ја сподели со соиграчите, Португалецот од свој џеб ги исплати лицата што се придружен дел во секоја фудбалска екипа и чија работа не е видлива на терен и си отиде од Истанбул