Ребаланс на Буџет: За власта е развоен, за опозицијата е предизборен поткуп

И во попладневниот дел од собраниската комисиска расправа продолжија препукувањата за ребалансот на Буџетот. Пратениците од СДСМ уште еднаш повторија дека се зголемуваат средствата за инвестиции,...

Владата одлучи да издаде еврообврзница со максимален износ од 800 милиони евра

Со инструментот, како што стои во владиното соопштение, ќе се обезбедат финансиски средства за буџетска поддршка на земјава во 2020 година и во 2021 година, но и за рефинансирање на обврските кои достасуваат по основ на отплата на државниот долг. На вчерашната седница на владиниот кабинет бил усвоен и ребалансот на Буџетот за 2020 година

Мнозинството и опозицијата во несогласување за ребалансот на Буџетот

Расправата за ребалансот на Буџетот, како и по обичај, ги скара пратениците ов парламентарното мнозинство и опозицијата во Собранието на Република Македонија. Според опоизициските пратеници, Буџетот...