Тупанчески го запозна амбасадорот Гир со реформската агенда во правосудството

Состојбата со тековните и планираните реформски чекори во судството, заштитата на основните човекови права, вклучително и слободата на медиумите, како и борбата против корупцијата и организираниот...

САД се против планот за реформи за поголема независност на СЗО

САД, најголемиот донатор на Светската здравствена организација (СЗО), се спротивставуваат на предлозите за организацијата да се направи понезависна. Предлогот документот, претходно изготвен од Работната група на...

САД преку Естонија ја спасуваат европската реформска агенда на Македонија и кредибилитетот на ЕУ

Пишува: Борјан Јовановски САД се вклучија активно во одржување на динамиката на европската реформска агенда на Македонија, но и во одржување на кредибилитетот на евроинтеграциските процеси...

Шаќири на средба со Билјана Ивановска од ДКСК: Решени сме да ги завршиме реформите

Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири и вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски денеска се сретнаа...

Шаќири: Реформата на државната администрација и дигитализацијата се главните приоритети на Владата

Годишниот политички дијалог, кој се одржа онлајн, под покровителство на Регионалната школа за јавна администрација (ReSPA), ги собра министрите за јавна администрација од регионот заедно со...

Шаќири: Реформата на јавната администрација и дигитализацијата – процеси што ја одредуваат европската иднина на земјата

Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири денеска се сретна со Елида Речи од Одделот за социјални и економски прашања на Обединетите нации во Њујорк,...