Чеферин за „Њујорк Тајмс“: Регионална лига би била смрт за фудбалот

Претстојниот 41. Конгрес на УЕФА што е закажан на 5 април во Хелсинки ќе биде одлична прилика за изнесување на ставови по ова прашање што со години се заговара и на просторите на поранешна Југославија

Чеферин со демант: УЕФА не размислува за Балканска лига

Првиот човек на европскиот фудбал ги демантира пишувањата во дел од медиумите на овие простори во последниот период за формирање на заедничко првенство под покровителство на УЕФА. Но, истовремено не отфрла можност за разгледување на таква идеја доколку како официјален предлог дојде од некоја од фудбалските федерации

Во Загреб со начелно „За“: Падна договор за регионална лига во фудбал

Проектот во прво време би опфатил млади категории во машка и женска конкуренција, но нема сомнеж дека ќе биде пробен балон за регионална лига на сениорски тимови. На состанокот присуствуваа претставници од Хрватска, Словенија, БиХ, Македонија, Црна Гора, Србија и Унгарија