Ковачевски: Планирана е реконструкција на 118 училишни објекти и на деветте студентски домови

Владата посветено работи на унапредување и обезбедување на квалитетни услови за образование на секое дете, вели Ковачевски. Тој истакна дека Министерството за образование и наука ги...

Општина Центар ќе ги реконструира детските игралишта

Општина Центар започнува акција за реконструкција на детските игралишта на нејзина територија. Вчера, градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, заедно со општинските служби, направија кратка обиколка...

Ќе биде со најголем капацитет во државата: Започнува реконструкцијата на скопски Бит-пазар

Скопски пазар АД Скопје ќе започне со целосна реконструкција на Бит-пазар. Со новиот изглед и зголемениот капацитет, реновираниот Бит-пазар, како што се најавува, треба да прераснува...

Филипче: Во тек е трансформација на договорите на сите работници од определено на неопределено време

Како следни приоритети, министерот за здравство ги наведе реконструкцијата на котларата во Специјалната болница за гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ во Скопје и на покривот на Заводот за нефрологија во Струга. Паралелно со тоа е најавен и почетокот на градежните активности во Специјалната болница за респираторни болести во Отешево, изградбата на целосно нова амбуланта во општината Сарај и два целосно нови блока за болните во Психијатриската болница во Демир Хисар

Денеска ќе се гласа за новите министри: Димковски, Милевски, Дураку, Исмили и Нуредини

По десетчасовна расправа, пратениците ги разрешија  министерите за финансии и за локална самоуправа, Драган Тевдовски и Сухејл Фазлиу и министерот без ресор задолжен за спроведување на...

Заев: Груевски во исто време беше и премиер и министер и уредник и претседател на суд

Пратениците ги разрешија министрите за финансии Драган Тевдовски, Хазби Лика и Сујхел Фазлиу.За разрешувања на  министрите гласаа 64 пратеници.  Пратениците од ВМРО ДПМНЕ не гласаа.