Обвинение за Ременски во случајот „Меѓународен сојуз“, помагала во измама

Според Обвинителството таа со својот углед и авторитет го поддржувала првообвинетиот, Бојан Јовановски, на средбите со оштетените, давајќи му совети и упатства за да оштетените стекнат доверба во наводниот проект и однапред да уплатат одреден износ пари и да ги потпишат договорите

Ременски утре на распит за Рекет: Не како сведок, туку е лице што треба да даде потребни известувања

Потпретседателкта на Собранието и пратеничка на СДСМ, Фросина Ременски, утре ќе даде исказ во Јавното обвинителство за случајот „Рекет“. Таа не е повикана како сведок, туку...