Силвија Алшар Михајловска: Жените во Македонија ја следат модата но, практични се кога купуваат облека

За релативно кусо време Алшар стана препознатлива по фустаните со остри рабови, храбри откосувања, рачно обоени суптилни принтови. Не се води според трендовски модни линии, ниту...

Фудбал: Џаиќ, Савиќ, Шестиќ против Панчев, Најдоски, Канатларовски…

Утрешната ревија меѓу ветераните на Црвена звезда и македонските легенди е по повод патрониот празник на Град Скопје (13 ноември). Мечот е закажан за 13 часот на помошното игралиште на Работнички во Градски парк и идеја е на бизнисменот Трифун Костовски