Вештак на одбраната објасни како се купувале плацеви на Водно – сè било уредно евидентирано во деловните книги

На денешното рочиште во судскиот процес „Плацеви на Водно“ беа изведени материјални докази од одбраната која презентираше стручен наод и мислење од вештото лице Кире Костов....

 Груевски купил стан на Бихаќка од својата сосетка-тројца сведоци денеска сведочеа во судскиот процес „Плацеви на Водно“

Прво во судницата сведочеше Бисерка Јовановска Ќаева, сосетка на поранешниот премиер Никола Грувески кој побегна во Унгарија, а сега му се суди во отсуство. Таа сведочеше...

Рочиште за судскиот случај „Плацеви на Водно“-сведочеше Александар Ивановски од кого Мијалков наводно барал услуги за „близок пријател“

Денеска се одржа уште едно рочиште за случајот „Плацеви на Водно“ во кој сведочеше Александар Ивановски, познат во бизнис заедницата како Алек Теранова. Тој сведочеше дека...

Случај „Кокаин“: Комуницирале со заштитени канали, се штителе со уреди за детекција на инсталации за ПИ мерки

На денешното рочиште во судскиот процес против актерката Силвија Стојановска и нејзиниот партнер Воислав Будисавјевиќ беше прочитано обвинението според кое се обвинети за производство и пуштање во промет наркотични дроги. Одбраната ги изнесе воведните зборови пред судот. Стојановска и Будисавјевиќ се под обвинение дека организирале транспорт на 700 килограми кокаин од Колумбија во Шпанија

Русковска: Парите од „Меѓународен сојуз“ завршиле во куќата на родителите на Боки-13

Рускоска рече дека на кратко во воведните зборови кажала дека тие се обврзале дека ќе обезбедат државно неизградено земјиште, а донекаде и субвенционирање од страна на државата