Блинкен до 12 земји меѓу кои и Северна Македонија : Многу сме благодарни за поддршката за прифаќање Авганистанци

Американскиот Стејт департмент, издаде соопштение доцна синоќа во кое на Република Северна Македонија и на уште 11 земји им беше упатена благодарност за прифаќање Авганистанци, во...