Путин ги казнил највисоките воени команданти за лошите резултати, тврди британското Министерство за одбрана

Министерството за одбрана на Велика Британија ги објави најновите разузнавачки информации, кои денес се фокусираат на фактот дека Русија наводно отпуштила неколку високи воени команданти поради...

Русија протера 34 француски дипломати

Русија протера 34 француски дипломати и персонал во одмазднички потег, соопшти нејзиното Министерство за надворешни работи. Како одговор, француското Министерство за надворешни работи ја осуди одлуката...

За дискусија за влезот во НАТО се пријавија 150  од 200 пратеници во Финска, Русија ги удвои заканите

Шведскиот и финскиот парламент денеска почнаа да расправаат по прашањето за влез во НАТО, а седницата во Хелсинки најверојатно ќе трае неколку дена. Додека 85 отсто...