Седници на две собраниски комисии

Во Собранието денеска седници ќе одржат Комисијата за надворешна политика и Законодавно-правната комисија. Членовите на Комисијата за надворешна политика ќе дискутираат за Предлог-законот за ратификација на...

Ковачевски: Има јавни претпријатија во кои членови на управен одбор имаат поголеми плати од претседателот на државата

Во наредните шест месеци ќе се работи на изработка на нов Закон за плати, затоа што постои неконзистентност во платите. Имаме јавни претпријатија во коишто членови...

Ковачевски и Петков го ставија добрососедството на пиедестал, преку економско јакнење ќе се приближуваат кон компромисот за решавање на спорот

Во врска со можноста за одвојување на прашањата од сега пакетот 4 плус 1 откако кусото име Северна Македонија беше решено за време на посетата на...

Малите партии со барање: Пленарна седница во најкус можен рок за измени во Изборниот законик

Малите политички партии бараат пленарна седница во најкус можен рок и да почне расправата за измените на Изборниот законик. Доставиле и писмо до претседателот на Собранието,...

Кога премиерот е во оставкa и владата е во оставка: Одложена седницата за пратенички прашања

Собраниската седница посветена на пратенички прашања што требаше да се одржи денеска e одложена, откако на нејзиниот почеток беше констатирана оставката на премиерот Зоран Заев, а...