Македонија се придвижува институционално: Почна седницата за избор на нова влада

За избор на владата е потребно просто мнозинство, односно 61 глас, а коалицијата „Можеме“ предводена од СДСМ плус ДУИ и ДПА има мнозинство од 62 пратеника во Собранието. Најголемата опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ вчера најави дека ќе учествува во дебатата за избор на нова Влада и како што изјави партискиот портпарол Димче Арсовски ќе гласа „против“

Одлука на ДИК: Сто проценти повисок надоместок за членовите на Избирачките одбори

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната седница донесе едногласна одлука и за зголемување на паричниот надоместок за членовите на општинските изборни комисии за 20 отсто, а здравствените работници што учествуваа во процесот да добијат по 6.000 денари