Владата на денешната седница ќе ја донесе стратегијата за вработување 2021-2027 и неколку документи за регионална соработка

Владата денеска ќе ја разгледа и ќе ја стави на усвојување и Националната стратегија за вработување 2021-2027 година со вклучен Акциски план за вработување. На дневниот...

Република Северна Македонија и Косово потпишаа десетина документи за интензивирање на соработката во области со економски предзнак

Премиерот Зоран Заев ја отвори заедничката седница на владите на Република Северна Македонија и на Република Косово со уште едно добредојде до премиерот Албин Курти кој денеска...

Поставеноста на монетарната политика оценета како соодветна на макроекономските услови

Годишните стапки на раст на депозитите и на кредитите главно се во согласност со проектираните Движењата кај основните макроекономски параметри засега се во рамки на очекувањата,...

ДИК: Поднесување на листи со кандидати до 11 септември, во кампања од 27 септември

Државната изборна комисија (ДИК) на јавна седница попладнево ги утврди поважните рокови за локалните изборите што претседателот на Собранието, Талат Џафери ги распиша на 17 октомври....