Собраниски тела: Седници на Комисијата за надворешна политика и на Законодавно-правната комисија

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска се планирани седници на Комисијата за надворешна политика и на Законодавно-правната комисија. На дневен ред на Комисијата за надворешна...

Собранието втора недела без најавени активности

На веќе започнатите седници се прашањата за Законот за јазиците, за кој има поднесено над 35.000 амандмани од страна на ВМРО-ДПМНЕ, законите за патните трошоци, прашањето за потпретседателите на Парламентот