„Газпром“ планира годинава да почне со експлоатација на гасоводот „Северен тек 2“

„Газпром“ има за цел да испумпува 5,6 милијарди кубни метри руски гас преку речиси целосно завршениот гасовод до Германија. Руската енергетска компанија „Газпром“ планира годинава да...

Предупредување до германските компании: Ако останете во проектот „Северен тек 2“ можни се санкции

Американскиот амбасадор во Германија, Ричард Гренел ги предупреди компаниите кои учествуваат во изградба на гасоводот „Северен тек 2“ дека можат да се соочат со санкции доколку...