Австралија ќе инсистира на независна истрага за појавата и ширењето на ковид-19

Тамошните власти ја проблематизиораат транспарентноста на Кина во одговорот на пандемијата на коронаворус и најавија дека ќе побараат меѓународна истрага за појавата и ширењето на болеста