Курти на Фејсбук: Акцијата на косовската полиција беше насочена против шверц во Приштина, во Пеќ и во Косовска Митровица

Косовскиот премиер Албин Курти нагласи дека денешната акција на косовската полиција била насочена против шверц во Приштина, во Пеќ, како и во северниот и во јужниот...

(Видео) МВР: Силвија отпатувала за Мадрид да подигне 10.000 евра, веројатно поврзани со кокаинот

Групата била предводена од двајца македонски државјани. Лидерот на групата кој е сопруг на Стојановска имал забрана за патување во земјите на ЕУ, го ангажирал братот со кој ги договарале чекорите за дистрибуција на кокаинот