Општина Центар на пат да го легализира проектот „Скопје 2014“

Нова ТВ интегрално го објавува дописот на Јана Белчева Андреевска, советник во Општина Центар, до кој дојде, а адресиран е до градоначалникот на Општината, до Советот на Општината и до општинската Комисија за урбанизам во кој бара повлекување на предложениот ДУП Мал Ринг и негово враќање на доработка и разгледување од септември

И Музејот на ВМРО оди на ревизија

Музејот на ВМРО набрзо ќе биде дел од анализата на работната група која врши ревизија на проектот „Скопје 2014“, најави денеска министерот за култура Роберт Алаѓозовски....

Ќосето „замина“ во магацините на поранешната фабрика МЗТ

Споменикот кој од септември 2014 година се наоѓаше пред судовите, е отстранет со налог од градежниот инспекторат на општина Центар по извршениот увид и утврдената фактичка состојба дека немало решение за негово поставување