Петровска: Ниту една стратегија за хибридни закани не може да биде имплементирана, ако во неа не учествуваат сите актери во државата

Нашите земји ќе продолжат да се соочуваат со закани и предизвици и од државните и од недржавните актери кои користат хибридни закани кои ги таргетираат нашите...

Британска амбасада за Нова ТВ: Националната химна се свири само кога почесната гарда пречекува шефови на држави

Националната химна се свири само кога почесната гарда пречекува шефови на држави, велат од Британската амбасада за Нова ТВ, а во врска со реакциите на социјалните...

Петровска во Kралскиот институт во Лондон: НАТО има јасен одговор на сите безбедносни закани

Целосно ја осудуваме руската инвазија на Украина. Северна Македонија заедно со сојузниците во НАТО дава силна поддршка на суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина и нападот...