Британски платеници осудени на смртна казна за вооружена агресија врз Украина, наскоро ќе бидат стрелани

Врховниот суд на Народна Република Доњецк осуди двајца државјани на Велика Британија и еден државјанин на Мароко, кои се бореле на страната на украинските милитанти, на...