ЕУ го поздрави резултатот од српскиот референдум: Важен чекор за зајакнување на независноста на судството

Граѓаните на Србија вчера беа повикани да гласаат за уставни измени со цел „зајакнување на независноста на судството“, а исходот го поздрави Европската Унија (ЕУ), јави...

Србија и Северна Македонија во 2021 преку „Отворен Балкан“ и вакцинацијата до најдобри можни односи

Три од повеќето дадени изјави на српскиот претседател Александар Вучиќ во текот на 2021 година ја посочуваат надворешната политика на Србија кон Северна Македонија. Србија во...

Чадеж: Србија, Албанија и С. Македонија ќе имаат заеднички пазар на труд од 2022 година

Претседателот на Стопанската комора на Србија, Марко Чадеж изјави дека од средбата во рамки на иницијативата „Отворен Балкан“ во Тирана очекува Србија, Албанија и Северна Македонија...