„Отворен Балкан“ ги урива сите административни бариери летово, ќе има работа во Србија, Албанија и Македонија

Државјаните на Србија, Албанија и Македонија летово ќе можат да се вработат во некоја од овие земјите членки на иницијативата „Отворен Балкан“ затоа што ќе се...

Македонија и Србија со заеднички социјални и зелени бизниси

Здружението за социјални иновации „АРНО“ и Министерството за локална самоуправа, потпишаа договор за кофинансирање на проектот „SEEDs: Социјални претпријатија за економски развој и социјална инклузија“, кој...

Ги убил родителите и дедото, па пет километри крвав бегал до српска Атеница: Се преоблекол во жена, го фатиле во овоштарник

Илија Глишовиќ (21), кој пред пет дена ги закла мајката Слаѓана (49), таткото Милан (57) и дедото Сретен (87), потрчал од местото Кулиновци каде го извршил...

Србија пак им излезе во пресрет на македонските компании – нема забрана за извоз на суровото масло за јадење

 Србија ја тргна забраната и за извоз на сончоглед во Северна Македонија и со тоа се решава проблемот со недостаток на суровина за неколку месеци.  Претседателот на Одборот...