Србија за Северна Македонија ќе ја тргне забраната за извоз на жито, брашно и масло за јадење

Денеска во Белград, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, имаше работен состанок со потпрeтседателот на Владата на Република Србија и министер за земјоделство, Бранислав Недимовиќ....

Србија се подготвува за изградба на граничниот премин Миратовац-Лојане со С. Македонија

Српската републичка дирекција за имот го огласи претходното соопштение за датумот за распишување на тендерот за изработка на планска документација за седум гранични премини, меѓу кои...

Вулин тврди дека добиле информации за криминална група што сака да го убие Вучиќ

Српскиот министер за внатрешни работи Александар Вулин изјави дека добил информации од Европол за постоење криминална група чија цел е атентат врз српскиот претседател Александар Вучиќ....