Протестен марш на медиумските работници: За квалитетни новинарски содржини и достоинствени плати

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) преку марш од Владата до Собранието, денеска упатија барања за изнаоѓање...

ССНМ и ЗНМ: Укинувањето на спортската редакција е уште еден притисок врз новинарите во ТВ Алфа

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Секцијата на спортски новинари при ЗНМ најостро ја осудуваат одлуката на...

ССНМ: Новинарите и медиумските работници стравуваат од коронавирусот, но и од губење на работата

На 17 проценти им била намалена платата, на 22 отсто сопствениците не им обезбедиле заштитна опрема, на 25 проценти најголем проблем при известувањето за КОВИД-19 им била намалената транспаренстност на институциите

ССНМ најостро ги осудува навредите и клеветите кон колешката Мирослава Бурнс

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), најблаго кажано, е згрозен од нападите, навредите и клеветите изнесени на порталот „ДоказМ.мк“ кон нашата колешка Мирослава Бурнс....

ССНМ: Новинарите што ги следат изборите да не бидат попречувани во нивната работа

Новинарка на Порталб.мк во два навратa пријави дека помеѓу 11:30 и 12:30 часот била попречувана при вршењето на својата работа на две избирачки места во општина Чаир, во основните училишта „Имре Елези“ и „Петар Здравковски – Пенко“, каде не ѝ било дозволувано да фотографира и не биле прифатени нејзините барања да добие изјави од претставник на избирачки одбор и покрај нејзините укажувања на насоките од Државната изборна комисија за непречено и задолжително давање на информации на новинарите