САД: Бугарија има проблеми со човековите права

Бугарија има значителни проблеми со човековите права, сериозни проблеми со независноста на судството, корупција, нетолеранција и ограничувања на слободното изразување, вклучително и закани за насилство врз...

Стејт Департмент: Калифатот на ИД пред пораз, Иран останува најголем спонзор на тероризмот

Соединетите Американски Држави и нејзините партнери остварија голем напредок во борбата против меѓународните терористички организации во 2018 година, се наведува во годишниот извештај на Стејт департментот...