(Фото+видео) Изиграни 17 семејства во Карпош, им ги срушиле куќите, становите уште ги нема

Четириесетина граѓани на Карпош со двочасовна блокада на булеварот „Теодосиј Гологанов“ побараа да се донесе Деталниот урбанистички план (ДУП). Велат дека повеќе од пет години живеат...

Стевчо Јакимовски: Плафонот во градинката „Мајски цвет“ бил изведен нестручно и затоа паднал

Градоначалникот на скопската општина Карпош Стевчо Јакимовски, денес повторно направи увид на ситуацијата во градинката „Мајски цвет“ и изврши консултација со експерти од областа при што беа констатирани...

(Видео) Јакимовски за паднатиот таван: Веројатно олуците не беа исчистени поради што дошло до нивно затнување

Градоначалникот на општина Карпош Стевчо Јакимовски утрово беше на увид во просториите на градинката „Мајски цвет“, клон „Јасмин“, во населбата Тафталиџе 2, каде што во текот...

Кој нелегално гради џамија во Злокуќани – Градоначалникот Јакимовски засега ја стопира градбата

Во понеделник градоначалникот на Карпош, Стевчо Јакимовски ќе се сретне со претставници на бесправната градба на џамија во Злокуќани.  За во понеделник градоначалникот на општина Карпош,...

(ВИДЕО) Јакимовски објасни: Микрофонот не беше во моите раце, јас ја пеев омилената „Постела рози“ – дечките пееја вулгарно

Микрофонот не беше во моите раце. Јас ја пеев мојата омилена песна „Постела рози“, а тие пееја вулгарно. Точно дека не е пријатна содржината и е...

Јакимовски: Aдминистрацијата ќе се префрли во нова зграда, со цел поквалитетни услуги за граѓаните

Тој рече дека со префрлањето на целата администрација на едно место ќе се зголеми контролата, но и дисциплината на работењето на општинската администрација. Кандидатот на ГРОМ...