Ковачевски ја повика Бугарија да ги почитува пресудите на Судот за човекови права во Стразбур

Премиерот Димитар Ковачевски денеска повторно ги повика бугарските власти да ги почитуваат пресудите на Судот за човекови права во Стразбур, коишто Бугарија ги нема спроведено до...

Маргарита Цаца Николовска пред утрешната одлука на Стразбур: „Судот не носи негативни или позитивни пресуди, но утре е важен ден за тоа што значи законитост“

Утре 16-ти февруари во Стразбур ќе биде објавена одлуката на тамошниот Европски суд за човекови права (ЕСЧП) за аболицијата на поранешниот претседател Ѓорге Иванов, за предметите...

Европски парламент Стразбур

(ВИДЕО) Европските лидери од Стразбур : Можеби парламентот не е совршен, но треба да продолжи да се залага за реформи и демократија

Во срцето на европската демократија во Стразбур денеска со посебна церемонија се слават историските и законодавните достигнувања на Европскиот парламент во последните 70 години. Осврнувајќи се...

Николоски: Може да не блокирате, за ЕУ ние сме Македонци и зборуваме македонски

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски во следните три дена учествува на летната сесија на Парламентарно собрание на Совет на Европа во Стразбург. Тој зборуваше во врска...