Издвоени над 20 милиони евра за студентските домови, реконструкцијата почнува напролет

Од годинава започнува реконструкција на сите државни студентски домови. Проектот е вреден околу 20 милиони евра и се очекува целосно да финализира за 30 месеци. Директорот...

Рок за приговори до 8 октомври: Објавени листите со примени бруцоши во студентските домови во Скопје

Објавени се резултатите од Конкурсот за прием на студенти на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување во Република Северна Македонија за...

Трката за државните студентски домови почнува на 26 јули, објавен Конкурсот

  Министерството за образование и наука го објави Конкурсот за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување во...

Сто милиони евра за енергетски ефикасни студентски домови, системи за наводнување и мали хидроцентрали

Средствата се обезбедени преку грантови и заеми од КФБ банка од Германија. Од проектот за наводнување се очекува зголемено и конкурентно земјоделско производство, додека од реконструкцијата на домовите, што треба да се заокружи во 2024 година, подобри услови за живот и учење на студентите