Нова судница во „Идризово“ и реконструкција на затворот во Битола преку ЕУ фондови

Вкупниот буџет за двата проекта изнесуваше над два милиони евра од кои околу 1,6 милиони беа обезбедени од ИПА 2 програмата на Европската Унија (ЕУ) за поддршка на правосудството во земјата

Поткуп: Судот и јавноста ќе ја видат оригиналната снимка од ПИМ

Заев и неговите адвокати побараа од Судот да не се исклучува јавноста кога ќе се гледа снимката во судница, бидејќи „само јавна презентација на целосната снимка ќе може да врати дел од изгубената чест и углед на премиерот“