Се укинува носење маска на отворено, дозволени се свадби и прослави, на маса до шест лица

Владата на денешната седница ги прифати измените и дополнувањата на рестриктивните мерки согласно препораките на Комисијата за заразни болести, утврдени како предлози на 39-тата седница на...