Задолжително тестирање на дрога за јавните службеници, предложи опозицијата во Словенија

Словенечките пратеници, министри, државни секретари, премиерот и претседателот наскоро би можеле редовно да бидат тестирани за наркотици, доколку се усвои законот предложен од Демократската партија, најголемата опозициска партија...

Полицискиот синдикат бара итен скрининг на Ковид-19 на полициските службеници

Синдикатот на полицијата во Македонија (СПМ) бара неодложно обезбедување на бесплатни тестови за Ковид-19 за скрининг на полициските службеници, идентификување на асимптоматските случаи и мапирање на...

Eкс новинарот и кандидат за пратеник Сафет Бишевац позитивен на Ковид-19

Поранешниот новинар, а сега кандидат за пратеник на претстојните парламентарни избори преку коалицијата „Обнова на Македонија“ на ВМРО-ДПМНЕ во првата изборна единица, Сафет Бишевац е позитивен...