Неизвесност во ринг: „Виси“ олимпискиот статус на боксот

Покрај напластените финансиски проблеми, во АИБА се соочуваат и со тврдења за лажирани борби на олимписките игри во Рио де Жанеиро, а нејзиниот привремен претседател се поврзува во случај со организиран криминал. ИОК денеска ја повтори загриженоста за состојбата во меѓународната асоцијација за аматерски бокс