Тома и Југославија ќе згаснат истовремено – гледачите од поранешните Републики ги полнат благајните и леат солзи

За уметничката вредност на филмот „Тома“ е сосема бесмислено да се дебатира. Тоа што овој филм поттикна хистерија и лавина од емоции е нешто сосема друго....